Ples je naša zgodba. Naj bo tudi vaša.
Balet

Balet

Kakšna plesna zvrst je balet?

Balet je plesna zvrst, ki temelji na detajlih, eleganci in izraznosti. V osnovi od plesalcev zahteva visoko stopnjo tehnične usposobljenosti in izraznosti ter uporabo celotnega telesa za izvajanje gibov.
Balet običajno pripoveduje zgodbo ali izraža čustva skozi gibanje. Plesalci zato izvajajo zapletene in izrazne koreografije, kjer se poudarjajo izraznost obraza, pravilna drža in natančnost gibov.

Zakaj plesati balet?

Balet je odličen način za izboljšanje telesne drže, gibljivosti in ravnotežja ter za povečanje moči in vzdržljivosti. Vadba baleta za rekreativce po navadi vključuje osnovne korake in pozicije ter preproste koreografije, ki jih lahko izvajajo plesalci vseh starosti in nivojev usposobljenosti.
Balet lahko prav tako koristi duševnemu zdravju, saj pomaga zmanjšati stres in izboljšati samozavest ter je odličen način za izražanje čustev skozi gib.

Na Pingiju se lahko baletnemu treningu pridružijo mladinci in člani katerikoli plesnih zvrsti. Baletno znanje je namreč odlična vadba, ki pomaga pri izboljšanju plesne pripravljenosti pri ostalih plesnih zvrsteh.