Ples je naša zgodba. Naj bo tudi vaša.
Hip hop – člani

Hip hop – člani

Kaj sta hip hop in street dance?

Hip hop je dinamičen, ritmičen in energičen plesni slog, ki temelji na izraznosti in improvizaciji. Plesalci hip hopa uporabljajo različne gibe telesa, kot so zapleti, upogibanje, skakanje, vrtinčenje, premeščanje teže telesa in drugo, ter izražajo svoje občutke in čustva skozi gibanje. Hip hop se je kot zvrst plesa razvila kot način izražanja mladih iz revnih predelov New Yorka v 1970-ih letih in je postal eden najbolj priljubljenih in razširjenih plesnih stilov po vsem svetu.

Street dance zajema različne plesne sloge, ki temeljijo na spontanosti, improvizaciji in izraznosti ter se izvaja na različne glasbene žanre, kot so hip hop, R&B, funk, soul, jazz in drugi. Med najbolj priljubljenimi stilov street dance-a so breaking, popping, locking, house, krump in drugi. Plesalci street dance-a uporabljajo izrazno telo, gibljivost, moč, hitrost in druge plesne tehnike ter s svojim nastopom izražajo svojo osebnost.

Več informacij

Hip hop člani so plesalci od 16. leta naprej, ki  plešejo rekreativno ali tekmovalno. Tekmujejo lahko kategorije solo, male skupine (skupina 3-7 plesalcev) in formacije (skupina več kot 7 plesalcev). Tekmovalni skupini se lahko pridružijo plesalci s plesnimi izkušnjami in željo po tekmovanju.

Skupini pripravnikov/ rekreativcev se lahko pridružijo posamezniki brez ali z manj plesnih izkušenj. Iz skupine pripravnikov je možno napredovati v tekmovalno skupino.

AKTUALNI URNIK ZA SEZONO 2023/ 2024 NAJDETE SPODAJ:

Hip hop člani

SKUPINA Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek Sobota

Tekmovalci

Pričetek: 21. 8. 2023

Marko Sivka in Nejc Strelec

18:30-20:00

Marko Sivka in Nejc Strelec

18:15-19:45

Marko Sivka in Nejc Strelec

17:30-19:00

Naši plesni trenerji za hip hop in street dance

Marko Sivka

Nejc Strelec

Tekmovalci

hip hop/ street

95 / mesec
  • 3 x tedensko
  • 12 x 90 min

Pripravniki

hip hop/ street

80 / mesec
  • 2 x tedensko
  • 8 x 75-90 min

Prijavi se in zapleši z nami!