Hip hop/ street dance – otroci

Hip hop/ street dance – otroci

Kaj sta hip hop in street dance?

Hip hop je dinamičen, ritmičen in energičen plesni slog, ki temelji na izraznosti in improvizaciji. Plesalci hip hopa uporabljajo različne gibe telesa, kot so zapleti, upogibanje, skakanje, vrtinčenje, premeščanje teže telesa in drugo, ter izražajo svoje občutke in čustva skozi gibanje. Hip hop se je kot zvrst plesa razvila kot način izražanja mladih iz revnih predelov New Yorka v 1970-ih letih in je postal eden najbolj priljubljenih in razširjenih plesnih stilov po vsem svetu.

Street dance zajema različne plesne sloge, ki temeljijo na spontanosti, improvizaciji in izraznosti ter se izvaja na različne glasbene žanre, kot so hip hop, R&B, funk, soul, jazz in drugi. Med najbolj priljubljenimi stilov street dance-a so breaking, popping, locking, house, krump in drugi. Plesalci street dance-a uporabljajo izrazno telo, gibljivost, moč, hitrost in druge plesne tehnike ter s svojim nastopom izražajo svojo osebnost.

Več informacij

Hip hop in street dance lahko plesalci od 6. do 12. leta naprej plešejo rekreativno ali tekmovalno. Tekmujejo lahko kategorije solo, male skupine (skupina 3-9 plesalcev) in formacije (skupina več kot 9 plesalcev). Tekmovalni skupini se lahko pridružijo plesalci s plesnimi izkušnjami in željo po tekmovanju.

Skupini pripravnikov/ rekreativcev se lahko pridružijo posamezniki brez ali z manj plesnih izkušenj. Iz skupine pripravnikov je možno napredovati v tekmovalno skupino.

Več podrobnosti najdete spodaj:

Pripravniki/ rekreativci
Tekmovalci

Naši plesni trenerji za hip hop in street dance

Marko Sivka

Petra Toplak

Tekmovalci

hip hop/ street

90 / mesec
  • 3 x tedensko
  • 12 x 90 min

Pripravniki

hip hop/ street

75 / mesec
  • 2 x tedensko
  • 8 x 75-90 min

Prijavi se in zapleši z nami!