Ples je naša zgodba. Naj bo tudi vaša.
Show dance – mladinci

Show dance – mladinci

Kaj je show dance?

Je plesni slog, ki združuje elemente različnih plesnih stilov, kot so jazz, hip-hop, balet, sodobni ples in drugi. Show dance se osredotoča na uporabo energičnih gibov, hitrih sprememb ritma in tempa ter dramatičnih elementov. Pogosto tudi uporablja bogato in barvito scenografijo ter kostume, ki so prilagojeni koreografiji in glasbi. Show dance lahko zasledimo v številnih plesnih predstavah, tekmovanjih in prireditvah. Je zelo priljubljen med plesalci vseh starosti in ravni znanja.

Kako se med seboj razlikujejo show dance, jazz in modern dance?

Jazz je plesni slog, ki izhaja iz afroameriške kulture in se razvil v 20. stoletju v ZDA.  Vključuje različne gibe in tehnike, kot so hitri gibčni gibi, poskoki, sunki in obračanja, ki se izvajajo v ritmu glasbe. Je dinamičen slog, ki poudarja energijo in moč, vendar ima tudi nežnejše elemente, kot so valovanje in plavanje.

Modern dance je plesna zvrst, ki se je razvila v začetku 20. stoletja kot alternativa tradicionalnemu baletu. Osredotoča se na izražanje čustev in idej skozi gibanje telesa. Temelji na sproščenosti in naravnosti gibanja, brez rigidnih pravil in vključuje tehnike, kot so floorwork, improvizacija in prosti slog (freestyle).

Več informacij

Show dance, jazz in modern lahko plesalci od 12. leta naprej plešejo rekreativno ali tekmovalno. Tekmujejo lahko kategorije solo, male skupine (skupina 3-7 plesalcev) in formacije (skupina več kot 7 plesalcev). Tekmovalni skupini se lahko pridružijo plesalci z več plesnimi izkušnjami in željo po tekmovanju.

Skupini pripravnikov/ rekreativcev se lahko pridružijo posamezniki z manj plesnimi izkušnjami. Iz skupine pripravnikov je možno napredovati v tekmovalno skupino.

AKTUALNI URNIK ZA SEZONO 2023/ 2024 NAJDETE SPODAJ:

Show dance mladinci tekmovalci

SKUPINA Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek Sobota

Tekmovalci

Pričetek: 21. 8. 2023

Klara Lainšček

17:00-18:30

Klara Lainšček

16:30-18:30

+ balet

Klara Lainšček

16:00-17:30

Show dance mladinci in člani pripravniki

SKUPINA Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek Sobota

Pripravniki

Pričetek: 5. 9. 2023

Klara Lainšček

16:00-17:30

Klara Lainšček

16:00-17:30

Naši plesni trenerji za show dance

Klara Lainšček

Jelena Pešić

Suzana Majer

Tekmovalci

show dance in jazz

95 / mesec
  • 3 x tedensko
  • 12 x 90 min

Pripravniki

show dance in modern

80 / mesec
  • 2 x tedensko
  • 8 x 75-90 min

Prijavi se in zapleši z nami!