Ples je naša zgodba. Naj bo tudi vaša.
Show dance/ jazz

Show dance/ jazz

Kaj je show dance

in zakaj je koristen za otroke?

Show dance je plesni slog, ki združuje elemente različnih plesnih stilov, kot so jazz, hip-hop, balet, sodobni ples in drugi. Show dance se osredotoča na uporabo energičnih gibov, hitrih sprememb ritma in tempa ter dramatičnih elementov. Pogosto tudi uporablja bogato in barvito scenografijo ter kostume, ki so prilagojeni koreografiji in glasbi. Show dance lahko zasledimo v številnih plesnih predstavah, tekmovanjih in prireditvah. Je zelo priljubljen med plesalci vseh starosti in ravni znanja.

Show dance je za otroke zelo koristen, saj izboljšuje motorične sposobnosti, koordinacijo in ravnotežje. Spodbuja izražanje skozi gib, kar otrokom pomaga razviti veščine za komuniciranje s svojimi vrstniki in odraslimi ter pripomore k razvoju njihove samozavesti. Otroci se bodo naučili različnih gibalnih spretnosti, kar bo pripomoglo k razvijanju njihovega glasbenega znanja, saj se bodo naučili plesati v ritmu in razumeti različne glasbene sloge. Poleg tega pa bodo skozi učenje jazz plesa pridobili tudi veščine sodelovanja in se naučili, kako delati v skupini ter sodelovati z drugimi.

Več informacij

Show dance, jazz in modern lahko otroci od 6. do 12. leta plešejo rekreativno ali tekmovalno. Tekmujejo lahko kategorije solo, male skupine (skupina 3-9 plesalcev) in formacije (skupina več kot 9 plesalcev). Tekmovalni skupini se lahko pridružijo plesalci z več plesnimi izkušnjami in željo po tekmovanju.

Skupini pripravnikov/ rekreativcev se lahko pridružijo posamezniki z manj plesnimi izkušnjami. Iz skupine pripravnikov je možno napredovati v tekmovalno skupino.

Več podrobnosti najdete spodaj:

Pripravniki/ rekreativci
Tekmovalci

Naši plesni trenerji za show dance

Klara Lainšček

Jelena Pešić

Cenik po skupinah

Tekmovalci

show dance in jazz

90 / mesec
  • 3 x tedensko
  • 12 x 90 min

Tekmovalci

show dance mala skupina

80 / mesec
  • 12 x 60 min
  • -

Pripravniki

show dance in modern

75 / mesec
  • 2 x tedensko
  • 8 x 75-90 min

Rekreativci

show dance in jazz

45 / mesec
  • 1 x tedensko
  • 4 x 90 min

Prijavi se in zapleši z nami!