Ples je naša zgodba. Naj bo tudi vaša.
Družabni ples

Družabni ples

Kaj je družabni ples?

Družabni ples je skupina plesnih zvrsti, ki so namenjene plesanju v paru ali skupini, ob druženju in zabavi. Vključuje širok spekter plesov, kot so valček, tango, foxtrot, quickstep, cha cha, rumba, samba, jive in drugi.

Primeren je za vse starostne skupine in predstavlja odličen način za izboljšanje koordinacije, telesne pripravljenosti in socialne interakcije. Plesalci se učijo osnovnih korakov, tehnik in vzorcev ter se nato udeležujejo družabnih plesnih dogodkov, kot so plesni večeri in plesni vikendi.

Družabni ples lahko prinese številne pozitivne učinke na počutje in zdravje. Med plesom se sproščajo endorfini, hormoni sreče, kar lahko zmanjša stres in izboljša razpoloženje. Poleg tega lahko družabni ples pripomore k boljši telesni kondiciji, izboljšanju koordinacije in ravnotežja ter okrepitvi mišic. V družabnem plesu je pomembno tudi socialno interakcijo in ustvarjanje novih poznanstev, kar lahko izboljša samozavest in zadovoljstvo v družbi drugih ljudi.

Naši plesni učitelji

Izpopolnite svoj plesni slog z izkušenimi učitelji, ki bodo poskrbeli za vaš napredek na vsakem koraku. V naši plesni šoli boste deležni kvalitetnega in osebnega pristopa, ki se prilagaja vašim željam in sposobnostim. Učitelji bodo skupaj z vami gradili vašo plesno pot in vas spodbujali k razvijanju vaših plesnih veščin.

Natalija I. Kocbek

Aljaž Gašperič

Tine Kranjc

Uroš Kramar

Alenka Čufar

Urnik za sezono 2022/2023

Preverite aktualni urnik izvajanja družabnega plesa!

Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek Sobota Nedelja

Začetni tečaj
1. stopnja

Nadaljevalni tečaj 
2. stopnja

Natalija I. Kocbek

20:15 - 21:45

Nadaljevalni tečaj 
3. stopnja

Natalija I. Kocbek

19:00 - 20:30

KLUB

Natalija I. Kocbek

19:00 - 20:30

---

Aljaž Gašperič

20:00 - 21:30

Natalija I. Kocbek

19:00 - 20:15

---

Uroš Kramar

20:15 - 21:45

Alenka Čufar

17:30 - 19:00

---

Tine Krajnc

19:30 - 21:00

---

Natalija I. Kocbek

19:30 - 21:00

Natalija I. Kocbek

19:00 - 20:30

6. stopnja
mladi zaključena skupina

+ KLUB

Natalija I. Kocbek 

18:30 - 20:30

Cena plesnega tečaja

V ceno tečaja je vključenih 8 vaj družabnega plesa. Vsaka vaja traja 90min in se izvaja 1x tedensko (2 meseca) v prostorih plesne šole Pingi.
Cena velja na osebo in ostaja enaka za vse 3 stopnje ter KLUB.

Družabni ples

88 / tečaj
  • Člani projekta SLO Pleše imajo 10% popust
  • Za nove člane, študente in dijake je cena zgolj 77€

Potek plesnega tečaja

Plesni tečaj traja dva meseca in poteka enkrat na teden, skupaj osemkrat po 1,5 ure. Na vsakem terminu se udeleženci naučijo korakov in plesnih figur, ki jih nadgrajujejo skozi tečaj. Učitelj ali učiteljica plesa vodi skupino in ponuja individualno pomoč pri napredovanju posameznih udeležencev.

Skozi tečaj se plesalci učijo tudi izražanja s plesom, poslušanja ritma in razvijanja občutka za sočasno plesanje v paru ali skupini.

Pogosto zastavljena vprašanja

Ali za tečaj potrebujem plesnega partnerja?

Na plesni tečaj družabnega plesa je zaželjeno, da pridete s plesnim partnerjem/ partnerko. Če nimate plesnega partnerja, pa se lahko udeležite tečaja latino solo ali heels za ženske in dekleta. Samski moški pa ste vabljeni na tečaj tanga.

Kaj naj oblečem in obujem na plesni tečaj?

Oblecite se v udobna casual oblačila (trenerka ni zaželjena) in čiste, a ne športne čevlje ali škornje. Plesne čevlje lahko kupite tudi pri nas v plesni šoli.

Kaj se zgodi, če moram zamuditi eno ali več vaj?

Izpadle vaje lahko nadomeščate v drugi skupini družabnega plesa. Če polovično odsotnost napoveste naprej, plačate polovico dvomesečnega zneska.

Ali se moram nujno vključiti v skupino?

Če si želite bolj inidvidualnega pristopa, se lahko dogovorite za individualni tečaj družabnega plesa z enim izmed naših plesnih učiteljev.

Če ste samski ženska ali moški, nas kontaktirajte in poiskali vam bomo plesnega partnerja ali partnerko.

Ta plesni tečaj ni za vas?

Poglejte si našo ostalo ponudbo! S klikom na plesno zvrst lahko izveste več o posameznem tečaju.

Tango Argentino
Latino Solo
High Heels
Hip Hop odrasli