Ples je naša zgodba. Naj bo tudi vaša.
Tango Argentino

Tango Argentino

Kaj je tango argentino?

Tango argentino je ena najbolj strastnih in romantičnih plesnih zvrsti, ki izvira iz Argentine. Znana je po svoji izraznosti, čustvenosti in korakih, ki poudarjajo eleganco in senzualnost.

Pleše se v 2/4 ali 4/4 taktu, tempo pa se lahko spreminja od počasnega do hitrega, odvisno od izvedbe glasbe. Plesalci plešejo v objemu in komunicirajo s svojimi gibi, kreirajo različne figure in improvizirajo.

Tango argentino je lahko tudi sproščujoč in terapevtski ples, ki omogoča, da se plesalci sprostijo in pozabijo na stres vsakdanjega življenja. Plesalci se med plesom lahko ujamejo v čustveni vrtinec in doživijo popolno predanost glasbi in gibanju, kar lahko prinese občutek zadovoljstva in izpolnjenosti.

Naši plesni učitelji

Naša učitelja tanga argentina sta strokovnjaka z več kot 20 let izkušenj v poučevanju in plesanju tanga argentina.

Natalija I. Kocbek

Vojko Pečar

Tango argentino odrasli

SKUPINA Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek Sobota

Tango Argentino KLUB

Pričetek: 28. 8. 2023

Vojko Pečar in Natalija I. Kocbek

20:00-21:30

Tango PRAKTIKA

Pričetek: 8. 9. 2023

Vojko Pečar in Natalija I. Kocbek

19:00-21:00

Potek plesnega tečaja

Tečaj tanga argentino poteka pod vodstvom izkušenih učiteljev, ki so specializirani za to plesno zvrst. Na tečaju se boste naučili osnovnih korakov tanga, nato pa boste postopoma napredovali in se učili kompleksnejših tehnik in figur. Učitelji vam bodo pomagali izboljšati vašo držo, ritem, gibanje in občutek za ples.

Na tečaju boste spoznali tudi druge plesalce, s katerimi boste lahko vadili in se udeleževali družabnih dogodkov. 

Cena plesnega tečaja

V ceno tečaja je vključenih 8 vaj tanga argentina. Vsaka vaja traja 75 min in se izvaja 1x tedensko (2 meseca) v prostorih plesne šole Pingi.

Plesalci družabnih plesov, ki se udeležujejo tudi tanga, imajo poseben ALL-INCLUSIVE aranžma, ki po isti ceni vključuje obiske vseh tečajev po izbiri.

Tango Argentino

85 / tečaj

Cena velja za člane projekta "SLO pleše" in vključuje 10% popust

Pogosto zastavljena vprašanja

Kaj naj oblečem in obujem za plesni tečaj?

Za tečaj argentinskega tanga je zaželjeno, da pridete v udobnejših oblačilih in plesnih čevljih (s peto), saj boste tako najlažje in najučinkoviteje izvajali naučene plesne figure. Če plesnih čevljev nimate, obujte podobne čevlje za v dvorano. Prav tako jih lahko kupite pri nas v plesni šoli.

Kaj, če zamudim eno ali več vaj?

Če svojo odsotnost napoveste vnaprej in manjkate 4 ali več vaj, vam od dvomesečnega zneska odštejemo polovico. Če pa manjkate manj kot polovico vaj, imate možnost nadomeščanja v drugi skupini.

Ali je treba imeti plesnega partnerja in kaj, če ga nimam?

Zaželjeno je, da pridete s plesnim partnerjem, a ni težav, če ga na začetku še nimate, saj ga vam čimprej pomagamo najti.

Ta plesni tečaj ni za vas?

Poglejte si našo ostalo ponudbo! S klikom na plesno zvrst lahko izveste več o posameznem tečaju.

Pingi FRESH
Družabni ples
Zumba in Afro
Latino Solo
High Heels
Hip Hop odrasli